Reizen, ontmoeten, verhalen delen, inspireren.

Dit blog is verhuisd

De link naar de nieuwe site is:

 

https://www.boropreis.nl/blog-fietsreizen/

 


Fietsroute 2019

Het is nu maart en het begint alweer te kriebelen.

Na een bezoek aan de fietsbeurs was ik weer enorm geïnspireerd door het grote aanbod fietsroutes.

Twee sprongen eruit: deel 1 van Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome én de route Onbegrensd fietsen naar de Rivièra. 

De route doorkruist maar liefst 5 landen en ik heb ze allemaal even lief. Tenminste, dat denk ik nu. Tijdens de eerste klim zal dat vast anders voelen. 

Ik ben van plan half juli te vertrekken, het is dan warm genoeg om in m'n tentje te overnachten en er is dan toch wat meer reuring op de campings.

De route start in Maastricht, loopt door de natuurgebieden van de Hoge Venen, Eifel, Luxemburg en Lotharingen en passeert mooie steden als Aken, Trier en Metz om uiteindelijk via de Elzas in Basel aan te komen. Verder naar Nice gaat het door de Jura, de Alpen, de Simplonpas, de heuvels van de Monferrato en Langhe om tenslotte af te dalen naar zee.

De tocht is ongeveer 1400 km en bij goeie benen, goed weer én een goed humeur plak ik er misschien nog een rondje Provence aan vast.

Want ja, de Mt. Ventoux hè..... 

Dit blog kunt u verder volgen door onderstaande link in uw browser te plakken:

https://www.boropreis.nl/blog-fietsverhalen

Of voor de nieuwste blog:

https://www.boropreis.nl/blog-fietsreizen/341038_de-tour

U kunt dan ook mijn andere reizen met de camper bekijken, waarbij ik de e-bike vaak als vervoermiddel gebruik om de omgeving te zien.

 

Route Zwitserland/Frankrijk