Reizen, ontmoeten, verhalen delen, inspireren.


Voorbereiding

Bij het voorbereiden van m’n eerste reis heb ik mezelf de volgende vragen gesteld:

Gaat de accu wel lang genoeg mee?

Hoe zal het gaan in de bergen?

Wat neem ik mee als bagage?

Hoe kom ik waar ik zijn wil?

Is er overal wel gelegenheid m’n accu op te laden?

Om met het laatste te beginnen: Ik ben op al m’n reizen nergens een camping tegengekomen waar geen elektra aanwezig was, misschien niet altijd op de kampeerplek, maar dan mag de accu altijd wel bij de receptie opgeladen worden. Bij overnachting in hotels of B&B’s is dat uiteraard geen probleem.

 

 


Welke E-bike

Ik rijd op een Flyer T-8 uit 2012, 27,5 kg, met een Li-on accu van 36 V, 12 Ah (400 Wh), 8 versnellingen, 28″-wielen, Schwalbe Marathon Plus banden en een electrisch systeem van Panasonic met middenmotor. Ik gebruik overigens na 3 jaar nog steeds dezelfde accu en ik merk niet dat deze terugloopt.

Zonder reclame te willen maken, ben ik van mening dat ik een goede keuze heb gemaakt, daar ik alle tochten nagenoeg zonder problemen heb kunnen maken.

Accuverbruik

Op de vlakke stukken haal ik (met bagage) zo’n 110 km, in de bergen is dat natuurlijk een andere zaak, maar dan is 80 km goed te doen, afhankelijk uiteraard op welke stand je de accu gebruikt.

Om een voorbeeld te noemen: de Mont Ventoux (gemiddeld 7.6 % ) haalde ik met gemak, dat wil zeggen: de accu. Daarbij gebruikte ik de gemiddelde stand tot aan Chalet Reynard, daarna tot aan de top de hoogste stand. Boven had ik nog 20% over.

Ook in de heuvels van Toscane en de bergtochten in Noord Spanje was het geen enkel probleem om met ondersteuning boven te komen.

Een enkele keer heb ik onderweg de accu tijdens een drankje in een cafe op moeten laden, maar meestal is het zó uit te kienen dat je altijd boven komt zonder het laatste stuk zonder hulp van de accu te moeten fietsen.

 

Op weg naar Rome


Bagage

Voor de bagage luidt het aloude gezegde:”Alles wat je thuis laat is meegenomen” en dat geldt zeker voor kleding.

Mijn ervaring is dat een fietsbroek en shirt met daarover een dunne trui of fietsjack het dagelijkse tenue is en omdat je ’s avonds toch altijd weer op een nieuwe camping aankomt is het niet zo belangrijk of je dezelfde outfit draagt als de vorige dag. In het voorjaar én in de bergen zou ik wat warmere kleding meenemen. 

En mocht je toch te weinig schone kleding hebben: tegenwoordig vind je op campings bijna overal wasmachines.

Kampeeruitrusting

Belangrijker vind ik de uitrusting voor wat betreft overnachten. Een goede tent, slaapmatje en warme slaapzak zijn onontbeerlijk en loop daarvoor eens een goed uitgeruste buitensportwinkel binnen.

Je kijkt daar overigens je ogen uit wat er ook allemaal uit kleine doosjes en zakjes tevoorschijn komt. Alles lichtgewicht en reuze gemakkelijk. Dat geldt zeker voor kookgerei. Ik vind 't af en toe fijner om op de camping m'n eigen potje te koken en neem dus altijd een klein gasflesje, brander, bord en bestek en een onbreekbaar glas mee. Voor noodgevallen heb ik wat gedroogde maaltijden bij me, maar zolang je niet in Timboektoe fietst heb je die eigenlijk niet nodig.

Na een aantal fietsreizen weet ik zo ongeveer wat ik nodig heb en streef ernaar niet meer dan 15 kilo bagage mee te nemen.

Onvolprezen zijn de fietstassen van Ortlieb. Op de diverse tochten heb ik heel wat hoosbuien over me heengekregen, maar de inhoud bleef altijd droog.

Onderhoud onderweg

Natuurlijk is het belangrijk wat gereedschap en onderhoudsspullen mee te nemen. Uiteraard laat ik m’n E-bike altijd voor vertrek helemaal nakijken, laat waar nodig de banden, ketting en remolie vervangen en neem hooguit een reserve binnenband mee en eventueel wat extra spaken. Niet nodig gehad overigens.

Krijg ik alles mee?


Navigatie

Hiervoor prijs ik me gelukkig met m’n Garmin Dakota 20 uit 2010.

Voor technische begrippen een apparaat uit de Middeleeuwen, maar voor mij onmisbaar en erg gemakkelijk in gebruik.

Maar tegenwoordig is er voor navigatie op je mobiel zoveel mogelijk dat dat ook een optie is.

Routeboekjes

Als laatste wil ik graag melding maken van de fietsrouteboekjes die ik gebruik. Voor m’n reis naar Rome gebruikte ik die van Benjaminse, voor de reis naar Santiago die van Clemens Sweerman.

M’n laatste reis was van Girona naar Sevilla en via de Zilverroute en de route El Cid weer terug naar Girona, waar ik opnieuw de boekjes van Benjaminse en Sweerman voor gebruikte.